Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de veelgestelde vragen. Staat het juiste antwoord er voor jou toch niet tussen. Neem dan contact op met echtegerechten.nl via mail info@echtegerechten.nl of telefoon +31 (0)6 - 512 68 337.

Algemeen


Bezorgen jullie ook buiten Amsterdam?

Jazeker! We bezorgen in heel Nederland en zelfs ook in België.


Moet ik een abonnement afsluiten of lid worden?

Nee hoor! Je zit bij Echtegerechten.nl nergens aan vast. Je bestelt alleen de foodboxen die je wilt. Wil je op de hoogte blijven van wanneer er weer een nieuwe foodbox is, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Over de foodboxen


Hoe vaak kan ik koken met een foodbox?

Met een foodbox kun je sowieso alle recepten die in de box zitten voor zeker 4 personen maken. In het geval van de Proef China box kun je zeker 10x koken uit de foodbox. Mocht je liever een nieuw recept proberen dan dat je nogmaals de recepten uit je foodbox maakt, kijk dan op de site. Daar vind je binnenkort ook een aantal recepten die je kunt maken met de ingrediënten uit je foodbox.


Voor hoeveel personen zijn de foodboxen?

De recepten en ingredienten zijn in principe afgestemd op 3 a 4 personen. Er zit ook een bijgerecht bij waardoor je de maaltijd geschikt maakt voor 4 tot 6 personen. Voor de meeste recepten zitten er voldoende smaakmakers in de foodbox om het recept twee maal te kunnen maken of om het recept voor een grotere groep eters klaar te maken. Wil je een bepaald gerecht of meerdere gerechten uit een foodbox voor een groot gezelschap maken en je weet dit al van te voren, neem dan voor de mogelijkheden contact op met Marjolein via info@echtegerechten.nl of via 06-51268337. 


Zitten alle voor de recepten benodigde ingrediënten in de foodbox?

Nee, alleen de moeilijk verkrijgbare en specifieke smaakmakers zitten in de foodbox. Goed verkrijgbare en veel verse ingrediënten haal je zelf op het tijdstip wanneer je met de recepten uit de foodbox aan de slag wilt. Zo hoef je bijvoorbeeld niet opeens een hele week alleen maar Chinees te eten.


Hoe lang zijn de ingrediënten uit de foodbox houdbaar?

De meeste producten in de foodbox zijn (ongeopend) lang houdbaar. Minimaal zes maanden, maar vaak ook een jaar of langer. Soms zit er in een foodbox een vers product. Dit zal nooit een melkproduct zijn of iets van vlees en vis. Maar bijvoorbeeld een stukje verse gemberwortel (zoals in de Proef China foodbox). Het is beter om die producten meteen uit de foodbox te halen en koel te bewaren. Mocht je de foodbox niet meteen willen openmaken, informeer dan even bij echtegerechten.nl (info@echtegerechten.nl) of het kan. 
 

Komen er nog meer foodboxen? En welke?

Op dit moment werken we hard aan de Proef Mexico foodbox. En er zijn er nog meer in de maak. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van nieuw verschenen foodboxen, nieuwe op de site gepubliceerde recepten en meer.

 

Over de Proef China foodbox

Wat kan ik maken met de Proef China foodbox?

In de Proef China foodbox vind je 6 recepten en een aantal variatietips.
De volgende recepten vind je in de box: 
- Kantonese eendenborst of kippendijen met wokgroente
- Roerbak van biefstuk en bamboescheuten
- Chow Mein met kip (geroerbakte noedels met groente en kip)
- Gebakken rijst met doperwten en garnalen
- Broccoli in Kantonese stijl
- Miesoep met paksoi en varkensvlees
Daarnaast kun je nog veel meer gerechten maken met de smaakmakers uit de Proef China foodbox. Op echtegerechten.nl zul je de komende tijd nog een aantal recepten vinden en ook meer informatie over de Chinese eetcultuur.

Wat zit er in de Proef China foodbox?

In de Proef China foodbox vind je:
- 3 receptenkaarten met 6 recepten en nog een aantal variatietips
- een uitleg over de foodbox, de recepten en de ingrediënten
- 12 voor de Chinese keuken specifieke ingrediënten. Denk aan onder andere: de juiste noedels om Chow Mein mee te maken; de juiste noedels voor de miesoep; bamboescheuten; Chinese rijstwijn; sesamolie; twee verschillende soorten sojasaus en gedroogde shiitakes.   

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »