Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Zomerse courgettesoep met een Mexicaans tintje

Zomerse courgettesoep met een Mexicaans tintje

Recept voor heerlijke zomerse courgettesoep met wat feta en koriander. Net even anders dan anders en makkelijk te maken.

Courgette is zo'n groente die eigenlijk iedereen wel lust. Courgette kun je het hele jaar door goed verkrijgen. Maar het eigenlijke seizoen voor deze groente is in de zomer, van juli tot en met augustus. Niet alleen de courgette zelf, maar ook de courgettebloem kun je eten. In Mexico zie je veel kraampjes waar ze quesadillas maken met deze courgettebloemen. Ook maken ze daar heerlijke soep van courgettebloemen. De courgettebloemen zijn helaas in Nederland wel wat moeilijk te krijgen. Vandaar dat wij deze soep gewoon met courgette maken en er met de garnering een Mexicaans tintje aangeven. 

In Mexico wordt er namelijk vaak wat queso fresco en koriander over gerechten gestrooid. Queso fresco is een kaas die qua smaak en structuur op feta lijkt. Wij gebruiken in plaats van de queso fresco daarom ook feta. Houd je niet van koriander? Dan kun je het ook weglaten of een ander lekker kruidje erover strooien. Probeer het eens met verse dragon. Platte perselie kan natuurlijk ook. Ben je fan van koriander, kies dan hiervoor. Want het is echt een heerlijke combinatie met de feta en courgette.

Recept voor zomerse courgettesoep met feta en koriander

Voor dit recept heb je wel een staafmixer nodig.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten

Ingrediënten

Voor de soep

2,5 - 3 courgettes (bij elkaar ongeveer 900 gram)
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
2 1/2 bouillontablet (kip, rundvlees of groente)
1.25 liter water

Voor de garnering

100 gram feta
15 gram koriander (1 bakje of 1/3 plantje)
eventueel brood met echte boter voor erbij

Voorbereiding

Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en leg de knoflookpers klaar.
Vul de waterkoker en zet deze aan.

Bereiding

Zet een flinke pan op het vuur en doe er de olijfolie in.
Fruit hierin de uien glazig in een minuut of 5.
Pers de knoflook uit boven de pan en fruit de knoflook met de uien mee tot de geur van de knoflook goed vrijkomt.
Doe nu de blokjes courgette erbij en bak deze een minuut of 5 mee terwijl je ze regelmatig doorschept.

Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Giet er 1.25 liter heet water ui de waterkoker bij.
Wacht even tot het geheel kookt en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Was de koriander en dep voorzichtig droog.
Verwijder de blaadjes van de steeltjes en snijd of hak deze fijn.
Snijd ook de feta in ondertussen alvast in blokjes.

Na 20 minuten kan het vuur uit. Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn. Mocht je de soep nog wat te dik vinden, voeg dan nog een scheutje heet water toe.

Schep de soep in kommen en garneer naar smaak met de blokjes feta en de koriander.
Zet de rest van de feta en koriander op tafel zodat de gasten wat extra kunnen pakken.
Zet eventueel nog wat zout en peper op tafel.

Eet smakelijk!

Variatietips

Eigenlijk is dit een heel mooi basisrecept om eindeloos veel verschillende soorten soepjes te maken. Vervang bijvoorbeeld een deel van de courgette voor spinazie en/of broccoli.

Voeg een scheut witte wijn toe voordat je de courgette toevoegt.
Fruit niet alleen een ui, maar ook twee stengels fijngehakte bleekselderij als basis. 

Kies een garnering uit die je lekker lijkt. Bijvoorbeeld met garnalen en blokjes avocado of met dille en een lepeltje creme fraiche.

We zijn benieuwd naar jouw variatietips! Hoe maak jij jouw lekkerste zomerse soepje? Laat je het ons weten?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »