Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Voor op een tafel vol tapas: aardappelsalade met chorizo en verse munt

  • Geplaatst op
  • Door Marjolein
  • Geplaatst in RECEPTEN, Spanje
  • 0
Voor op een tafel vol tapas: aardappelsalade met chorizo en verse munt

Verrassend lekkere Spaans tapas recepten vind je op EchteGerechten.nl. Maak deze lauwwarme aardappelsalade met licht pittige chorizo en verse munt. Heerlijk met vers brood en alioli.

Dat tapas echt Spaans is, dat weten we wel. Tapas verwijzen naar diverse hapjes die je van oudsher in Spanje bij je drankje geserveerd kreeg. Vroeger bedoelt als appetizer. Tegenwoordig zie je dat er wereldwijd diverse tapas achter elkaar of tezamen worden gegeten en vormen meerdere tapas samen een feestelijke maaltijd.

Een recept voor tapa is dus eigenlijk geen recept. Vandaar dat er snel meer recepten volgen. Naast het recept hier voor deze overheerlijke aardappelsalade, vind je ook al een recept voor Spaanse gehaktballetjes op EchteGerechten.nl. 

Klik hier voor het recept van Albondigas con salsa de tomate.

We zullen binnenkort nog meer tapas, maar ook een aantal pinxchos recepten delen op deze website. Dus houd ons in de gaten! Dat kan door ons te volgen op Facebook, Instagram of Pinterest.  
 

Lauwwarme aardappelsalade met licht pittige chorizo en verse munt

Ingrediënten

1000 gram kleine vastkokende aardappels met schil
300 gram chorizo
3 eetlepels witte wijnazijn
sap van een halve citroen
2 theelepels mosterd
1 theelepel suiker
80-100 milliliter (liefst Spaanse) olijfolie
een bosje verse munt
zout en peper

Voorbereiding

Boen de aardappels schoon onder de kraan. Zet de aardappelen op met water en wat zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.

Snijd terwijl de aardappelen opstaan, de chorizo in plakken van een kleine centimeter dikte.
Haal de blaadjes munt van de takjes af. Was en droog de blaadjes en snijd fijn.

Verhit een koekenpan op het fornuis en bak hierin de chorizo bruin en knapperig van buiten. Dit duurt ongeveer 12 minuten. Je hoeft voor het bakken geen olie in de pan te doen. De chorizo verliest genoeg olie tijdens het bakken. Haal met een schuimspaan de chorizo uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bewaar de achtergebleven chorizo-olie. Laat deze even afkoelen en giet indien nodig door een zeef.

Doe in een afsluitbaar potje (wij gebruiken hiervoor een schone jampot) de azijn, het citroensap, de mosterd, suiker en wat zout en peper. Doe er een flinke scheut olijfolie bij. Draai de deksel op de pot en schud hard tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.  Voeg vervolgens nog een deel van de olijfolie toe, meng alles weer goed. Laat even staan zodat de smaken kunnen gaan werken.

Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper, chorizo-olie of suiker toe.
De resterende chorizo-olie kun je eventueel met wat zout en peper op tafel zetten, om je brood in te dippen. 

Snijd de aardappelen in plakken van ongeveer 1-1,5 centimeter dikte.
Doe de aardappelplakken in een schaal samen met de gebakken chorizo.
Schep de dressing en de munt er door.

Garneer met nog wat extra fijngehakte munt.
Serveer de salade lauwwarm.

Eet smakelijk!

Heb je het recept gemaakt? Laat je me weten wat je ervan vond? Dat kan met een reactie hieronder of plaats een foto van je gerecht op Facebook of Instagram en tag EchteGerechten.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »