Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Razendsnelle pasta pesto met zalm

Razendsnelle pasta pesto met zalm

Supersnel klaar en overheerlijk is dit recept voor pasta pesto met zalm en courgette. Zorg voor ingredienten van goede kwaliteit, die maken de smaak in dit gerecht.

Je kent het wel, zo'n dag dat je de hele dag in touw bent. Als je dan eindelijk thuis bent, dan ben je toe aan een goede maaltijd die razendsnel op tafel staat. Dat kan met deze pasta vol met mooie smaakmakers als Italiaanse pesto, Parmezaanse kaas en kant-en-klaar gestoomde zalm van de visboer. Zelfs iemand die beweert geen vis te lusten, heeft deze pasta met veel smaak gegeten. Extra leuk om uit te proberen dus! Zorg er wel voor dat je echt goede pesto gebruikt, dus dit keer echt niet dat potje uit de supermarkt. Wij vonden een lekkere pesto bij onze kaasboer.

Je kunt het ook van te voren alvast zelf maken. Klik hier voor het recept van de pesto.

Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht. Alleen eten de Italianen hun pasta graag als primi (voorgerecht) en vlees of vis als secundi (hoofdgerecht). Dus deze flinke hoeveelheden zalm en courgette door de pasta roeren is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Je bent hierbij gewaarschuwd, dit is geen authentiek Italiaanse maaltijd. Desondanks willen we je deze smakelijke snelle spaghetti niet onthouden. 

Dit recept is ruim voldoende voor 2 personen. In huize EchteGerechten eten we er zelfs met zijn drieën van. Wil je het klaarmaken voor 4 personen, pas dan in ieder geval de hoeveelheid pasta aan naar 350-400 gram, gebruik 130 gram pesto en een extra lepel crème fraîche.

Maak je de pesto zelf, dan kun je ook een wat slankere versie maken van dit gerecht. Voeg niet alle olijfolie toe aan de pesto, maar houdt hem goed dik. Roer 100 mililiter magere of halfvolle melk door de pesto voordat je deze aan de courgette toevoegt en laat de creme fraiche achterwege. Is de saus nog wat dik, voeg dan nog een scheutje melk toe. Volg verder de bereidingswijze zoals hieronder beschreven.


Voor 2-3 personen

Zie hierboven de aanpassingen voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram spaghetti
1-2 el olijfolie
2 courgettes in blokjes
2 - 3 moten gestoomde zalm (ongeveer 100 gram per persoon)
100 gram verse pesto van goede kwaliteit of zelfgemaakt
Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje droge witte wijn of een scheutje pastawater
2 volle eetlepels demi-crème fraîche of crème fraîche
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Eventueel nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor op tafel


Bereiding

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
Zet alle ingrediënten klaar:
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Verwijder het vel van de zalm en gooi het vel weg. Breek de zalm in eenhapsbrokjes.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je verse spaghetti, maak dan eerst de saus en kook dan pas de spaghetti.

Verhit in een flinke hapjespan de olijfolie.
Bak hierin de courgetteblokjes beetgaar.
Voeg de pesto toe en een scheutje witte wijn (gebruik een scheutje pastawater als je liever geen wijn gebruikt).
Blijf omscheppen.
Voeg de creme fraiche toe en royaal peper en zout naar smaak. Nu ontstaat er een saus.
Zet het vuur laag en roer er een handvol geraspte Parmezaanse kaas door.
Proef even. Is het nog wat zuur, voeg dan nog wat zout en/of peper toe.

Als de pasta klaar is, bewaar je nog wat van het pastawater. Stort daarna de pasta in een vergiet (wij hebben er een op pootjes die in de gootsteen past) en spoel kort af met koud water. Laat uitlekken en roer de spaghetti door de saus. Vind je het nog wat droog, dan kun je nog een scheutje van het pastawater er door roeren.
Schep de zalm er doorheen en verwarm nog een minuut door.

Dien direct op met nog wat Parmezaanse kaas. 

Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »