Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Niks kant-en-klaar! Deze noedelsoep maak je snel en makkelijk zelf

Niks kant-en-klaar! Deze noedelsoep maak je snel en makkelijk zelf

Iedereen kent ze wel, de pakjes waarbij je alleen heet water moet toevoegen en 3 minuten later heb je een kom dampende noedelsoep met iets van kip- of garnalensmaak. Echt vlees of vis komt er niet aan te pas en ook groenten zie je op een paar kleine flinters na niet terug. Maar wist je dat je heel makkelijk en snel deze soep zelf kunt maken? En dan wel met groentes, vlees of vis? Hierbij een recept waarmee je eindeloos zelf kunt variëren.

Afgelopen maand maart toen we massaal aan het wachten waren op de eerste tekenen van het voorjaar, was het af en toe best nog heel koud. Dan ontstaat bij mij (Marjolein) de behoefte aan een opwarmlunch met een heerlijke noedelsoep. Toen ik deze soep op Instagram postte, merkte ik dat ik niet de enige ben die de soep wel kon waarderen. Wat een leuke reacties kreeg ik allemaal. Vandaar hier het recept.

Want in een kwartiertje tijd zet je deze soep op tafel en kan het lekkere noedelslurpen beginnen. We geven je hierbij een basisrecept. Heb je niet alle ingrediënten in huis, geen nood. Kijk gewoon wat je wel in de koelkast of vriezer hebt liggen en maak zo zelf je eigen versie. Heb je toevallig onze foodbox Proef China in huis, dan komt deze nu heel goed van pas, want 5 van de ingrediënten voor deze soep heb je dan sowieso al in huis.

De Proef China foodbox is een box met 12 echt Chinese producten en 6 heerlijke authentiek Chinese recepten, waarmee je zeker 10x echt Chinees kunt koken. De meeste producten in de foodbox zijn houdbaar, dus je hoeft gelukkig niet in één week 10x Chinees te eten. ;-) Meer over deze foodbox kun je hier bekijken.

Maar goed, terug naar deze 'Chinese style' noedelsoep! Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

1 blokje kippen- of groentebouillon, goed voor 500ml bouillon
500 ml heet water
4 plakjes gember, geschild
2 bosuien
2 noedel- of mienestjes 
2 eetlepels Shao Hsing rijstwijn (optioneel)
2 theelepel sesamolie
een snuf witte peper
lichte sojasaus naar smaak
hete chilisaus of sriracha saus naar smaak (optioneel)

Dan afhankelijk wat je in huis hebt of waar je trek in hebt:
een handje inktvisringen (zonder korstje of beslag er om heen) of garnalen
Je kunt natuurlijk de soep ook vegetarisch houden door groentebouillon te gebruiken en geen inktvis of garnalen toe te voegen.

En dan nog wat groen:
Kies uit:
een kleine hand vol verse spinazie of een paar blokjes diepvriesspinazie (geen a la crème) of een handvol fijngesneden Chinese kool, witte kool of spitskool.
een kleine hand vol doperwten, tuinbonen, sperziebonen of kouseband. Gebruik gerust diepvriesgroenten.

Bereiding

Maak de bosui schoon en snijd er twee in grove stukken en 1 bosui snijd je fijn.
Breng in een soeppan het water met het bouillontablet aan de kook met de grof gesneden bosui, de gember en de Shao Hsing rijstwijn. Roer tot het tablet is opgelost. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de smaak van de bosui en de gember in je bouillon kan trekken.

Voeg dan de spinazie of kool toe en als de bouillon weer begint te koken voeg je ook de rest van de groenten toe. 
Breng weer aan de kook en voeg de noedels en de witte peper toe. 
Kook de noedels tot de gewenste gaarheid. Trek de noedelnestjes voor het einde van de kooktijd uit elkaar met eetstokjes. 

Breng nu de soep op smaak met de sesamolie en wat sojasaus. Kijk uit met het toevoegen van sojasaus want het wordt snel te zout.

Verdeel de soep met de groenten, vis en noedels over twee kommen. Garneer met de fijngesneden bosui. Serveer er sojasaus, chilisaus en/of sriracha saus bij.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »