Toegang tot een wereld vol authentiek eten

Hollandse stoofpeertjes 3x anders

Hollandse stoofpeertjes 3x anders

Echte Hollandse stoofpeertjes. Hoe vind jij ze het lekkerst? Iedereen maakt ze net weer even anders klaar. Toch blijft het resultaat echt Nederlands eten. Hoe ik ze maak? Hoe mijn moeder ze maakt? Dat lees je hier.

Bij ons thuis staan er met kerst twee varianten stoofperen op tafel. Alhoewel, de bereidingswijze identiek is, is er toch een groot verschil. In de ene schaal zitten warme stoofpeertjes en in de andere schaal koude. De een houdt van warme peren en de ander vindt koude stoofpeertjes 10x lekkerder. Dan maar twee schalen op tafel.

Oma's stoofperen

Mijn oma maakte haar stoofpeertjes vroeger prachtig eenvoudig klaar. Zij schilde de stoofperen, voegde wat suiker en water toe en dan stoven maar. Want als je maar geduldig genoeg bent, worden de peertjes vanzelf prachtig rood. Dat duurt wel wat langer dan dat ene uur dat ik er voor uittrek. Vandaar dat ik het toch anders doe.

Marjolein's stoofperen  

Ingrediënten

1.5 kg stoofperen, bijv Gieser Wildeman
180 g suiker
1 fles rode wijn (0.75 l)
2 kaneelstokjes

Bereiding

Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Doe de peren in een pan met de wijn, suiker en kaneelstokjes. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat 1 uur stoven.


Stoofperen zonder wijn

Wil je liever geen wijn gebruiken? Oma Trudy voegt naast wat water, suiker en een kaneelstokje, een scheut grenadine toe. Lekker en handig als er ook kinderen van willen genieten. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »